(αναμονή πτήσης 240371)

Μετρώ τις ώρες ώσπου να την αντικρίσω. Η λάμψη της διαπερνά τα σύννεφα. Δεν είναι ο πρωινός ουρανός ούτε το παραλήρημα της αναμονής. Είναι η αδημονία για άπειρα πράγματα που είναι αληθινά μόνο όταν συμβαίνουν. Οι σχέσεις περιέχουν πράξεις, επιθυμίες, εναλλαγή εμπειριών που ανατρέπονται η μια απ’ την άλλη. Κάθε τι εξακολουθεί να με ξαφνιάζει. Η αναμονή περιέχει κάτι περισσότερο από νοσταλγία. Σβήνει τα μεγέθη που έως τώρα με φόβιζαν. Δημιουργεί τους πιο απίθανους προσδιορισμούς της ωραιότητας. Πρόκειται άραγε για σύγκριση εκπλήξεων, υπέρβαση κανονικοτήτων ή αποδοχή σταθερών συνδυασμών; Έστω και στιγμιαία διαπιστώνω τη συγκίνηση από το φανέρωμά της. Πρόκειται για το αποφασιστικό βήμα προς την ευτυχία που εννοούσε ο Λεοπάρντι˙ αυτή την ανομολόγητη σύγκλιση ηδονής και πόνου.

Commenti

Thrass ha detto…
Μήπως η απάντηση στα ερωτήματα της δεύτερης παραγράφου αναιρούν το "είναι αληθινά μόνο όταν συμβαίνουν";
Γιατί θα έλεγα πως η αναμονή, ή μάλλον η προσδοκία, είναι η αλήθεια των φαντασιώσεων.
scalidi ha detto…
Αυτή η αναμονή για πτήση -οποιαδήποτε "πτήση", θα έλεγα εγώ- περικλείει το νόημα κάθε αναμονής, γι' αυτό και στην αρχή διαβάζοντάς δεν είχα καταλάβει ότι επρόκειτο για πτήση, είδα τον τίτλο εκ των υστέρων και το συνειδητοποίησα... είναι ωραίο λοιπόν να συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν τα πράγματα και οι άνθρωποι και οι πτήσεις μας
Anonimo ha detto…
η αναμονη που φοβίζει.. με οδηγει συνειρμικα σε μια ατακα του ντενις χοππερ απο τον αμερικανο φιλο του βεντερς(οταν ο βεντερς ηταν ακομα ΄φιλος μας¨) i have nothing to fear except fear itself.πολυ ωραιο ποστ.
ci ha detto…
H αναμονή έχει και την πολυτέλεια των τελευταίων ερωτηματικών, πριν έρθει η πραγματικότητα να μας συνεπάρει. Και απογειώσει,συνήθως.
SILIO D'APRILE ha detto…
η αναμονή γίνεται κάποτε ζητούμενο ή αφορμή...
Anonimo ha detto…
Η αναμονή εκτός απο εκνευριστική μπορεί να είναι και απογειωτική..Κατα τη διαρκειά της,έχεις την ευκαιρία να εξασκήσεις μεσα στο μυαλό σου και τις πέντε αισθήσεις (σε μυστικές πρόβες φυσικά ..)
Ladychill ha detto…
Αυτή η αναμονή είναι μερικές φορές το μόνο αληθινό ζητούμενο στις σχέσεις...
scalidi ha detto…
Να συμπληρώσω στις ρεγγινα και λαιδυ ότι ζωντανό παραμένει ότι έχει να αναμένει κάτι, όταν βρίσκεται δηλαδή εν αναμονή, ακόμη και οι σχέσεις λοιπόν
Anonimo ha detto…
Πτήση 240371. Είναι μήπως το πέρασμα από τη διάσπαση (2, 4) και το κενό (0) προς το αδιαίρετο (3, 7) και, αναπόφευκτα, προς την ολότητα (1);
SILIO D'APRILE ha detto…
προς ανώνυμος: Είναι η πιο ενδιαφέρουσα αριθμολογική ερμηνεία της συγκεκριμένης πτήσης. Ομολογουμένως με καλύπτει, ευχαριστώ.
Anonimo ha detto…
Το ξέρω...
SILIO D'APRILE ha detto…
προς ανώνυμος: οι αριθμοί δεν έχουν κανένα νόημα ποτέ. Απλώς επικαλύπτουν, έστω ελάχιστα, την ουσία. Δεν την ορίζουν, δεν την καθορίζουν... Υποθέτω ότι κι αυτό το ξέρετε.
scalidi ha detto…
δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην πρόκληση των αριθμών για να σημειώσω: SUDOKU, εκεί που οι αριθμοί μένουν πάντοτε μόνοι. Ένίοτε κάποιοι χρησιμοποιούν τους αριθμούς για καταφύγιο. έχω μια φίλη που λύνει μανιωδώς SUDOKU, όταν θέλει να απομονώνεται από όλους και την πραγματικότητα, έτσι καταφεύγει στους αριθμούς...τους μοναχικούς
SILIO D'APRILE ha detto…
χμμ, καλή η παρατήρηση για τη μοναχικότητα (ή μονήρη άποψη;!) των αριθμολάγνων... Το sudoku δεν μπορώ να το παρακολουθήσω, απαιτεί τετράγωνα σκέψης και φαντασίας.
Anonimo ha detto…
Μα από πότε η αναλυτική σκέψη έγινε αριθμολαγνεία; Η ουσία των αριθμών κρύβεται στην αλήθεια τους, νομίζω. Συμφωνώ όμως ότι δεν (καθ)ορίζουν την ουσία. Αλλά μάλλον ξεφύγαμε από το θέμα, το οποίο ήταν αρχικά, για μένα τουλάχιστον, ο προσδιορισμός της πτήσης. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
SILIO D'APRILE ha detto…
Questo commento è stato eliminato da un amministratore del blog.
SILIO D'APRILE ha detto…
προς ανώνυμος: καλή η αντίδραση στο σκόπιμο θόλωμα. Ναι, ο λόγος γίνεται για μια πτήση και την αναμονή της...