ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΡΤ : Συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη

 


Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας, (Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 04:00-05:00) η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» θα παρουσιάσει τον λογοτέχνη – δημοσιογράφο Βασίλη Ρούβαλη.

Ο καλεσμένος θα μιλήσει για την πλούσια εργογραφία του στην ποίηση, το δοκίμιο, το διήγημα, τη μετάφραση και θα αναφερθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου είναι υπεύθυνος του δικτύου δημιουργικής γραφής «Φράσις». Σε μια συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, θα θυμηθεί τα χρόνια του περιοδικού «Poema», που υπήρξε το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό στον χώρο. Αναφορές θα γίνουν και στη δημοσιογραφική του πορεία, καθώς έχει διατελέσει αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά (Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Αυγή, Αντί, Διαβάζω, ποπ και ροκ κ.α.) αλλά και στην πλούσια φωτογραφική του δράση και ως ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της φωτογραφικής λέσχης Τήνου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, το οποίο ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής φέτος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον επί χρόνια δημιουργό και διευθυντή του φεστιβάλ, Ντίνο Σιώτη. Στην εκπομπή θα ακουστούν ο στόχος και το όραμα αλλά και οι προοπτικές αυτού του ιδιαίτερου θεσμού. Ο χαρισματικός και πολύ δημιουργικός Ρούβαλης θα μας μιλήσει ιδιαιτέρως για το αγαπημένο του νησί την Τήνο, όπου ζει, εργάζεται και δημιουργεί.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης     

Commenti