ΛΕΥΓΕΣ : κυκλοφορία της ποιητικής σύνθεσης πριν από επτά χρόνια


Το φμπ φροντίζει να υπενθυμίζει, με τρόπο παράδοξο, διάφορες παρελθούσες αναρτήσεις. Αυτή τη φορά «απέστειλε» την αντίστοιχη από το 2016, σχετική με την κυκλοφορία των Λευγών από τις (.poema..) εκδόσεις.

Ο χρόνος κυλάει ωφέλιμα. Κάθε βιβλίο αποκτά την ωρίμανση, ας ειπωθεί έτσι, της αναγνωστικής εμπειρίας πρώτα και κύρια από τον ίδιο τον δημιουργό του. Πιθανώς, ισχύει η ανάλογη διαδικασία για τον αναγνώστη του, με τα όποια κριτήρια διαθέτει.
Αξίζει να μεταφερθεί εδώ το απόσπασμα από το σημείωμα στο προσωπικό ιστολόγιο, που ήδη αποτελεί μια συζήτηση από τότε έως τώρα:
«Η συγγραφική εμπειρία είναι, κατά τον Τεοντόρ Αντόρνο, ένας έλεγχος της πραγματικότητας. Ετούτο σημαίνει ότι η λογοτεχνία μπορεί να υπερκεράσει την προσωπική διαφοροποίηση, την ατομική αντίδραση στην πραγματικότητα του κόσμου, και ν’ αποτελέσει μαγιά για μια συλλογική πνευματική εμπειρία. Με αυτή την προοπτική μόνον αξίζει κάποιος να μπαίνει στη διαδικασία έκθεσης (εαυτού) και έκδοσης (έργου του) σε τούτη την εποχή...»
Οι Λεύγες κυκλοφόρησαν σε δύο εκδοχές: η πρώτη, η κανονική στα βιβλιοπωλεία και η συλλεκτική (εκτός εμπορίου), με δεύτερο, πολυτελές εξώφυλλο από περγαμηνή καθώς και με συνοδευτικό cd από την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (που πραγματοποιήθηκε ενάμιση χρόνο πριν από την επίσημη έκδοση), σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Το σύντομο βίντεο από την ομότιτλη παράσταση στο Μέγαρο: https://vimeo.com/189633499

Commenti