«ΟΡΜΟΣ : ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ» στο περ. «Χάρτης»


Πρόκειται για την έκτη εκδιδόμενη ποιητική διαδρομή, που ένα απόσπασμα από την προσεχή κυκλοφορία (στις 24 Σεπτεμβρίου) προδημοσιεύεται από σήμερα στο ωραίο και ποιοτικό περιοδικό "Χάρτης" (τ. 21, Σεπτ. 2020). 

Ο «Όρμος» είναι μια εκτενής ομολογία μεταξύ του εγώ και του εσύ (άρα, του Ενός...) στον χώρο που περισσεύει μεταξύ της ονειρικής και της πραγματικής πραγματικότητας. Σ' αντίθεση με τις «Λεύγες», προ τετραετίας, η εδώ ποιητική φωνή είναι εξωστρεφής. Εκφράζεται ο μόχθος του λογισμού, η απορία του συναισθήματος, το δίπολο της χαράς και της οργής απέναντι στην «εικόνα» του κόσμου... Βεβαίως, ο αναγνώστης θα προσθέσει ή θ' αφαιρέσει ψήγματα από το ανθρώπινο φάσμα στους στίχους που συναπαρτίζουν τη σύνθεση. Ίσως κιόλας γίνει περαιτέρω κι αλλιώτικα κατανοητή ως θεατρική ανάσα (εξ ου και ο υπότιτλος του βιβλίου).

Το εξώφυλλο ετοιμάζεται, όπως και η γαλλική μετάφρασή του. Πάντως, για την ώρα, δύο από τα κεφάλαια («Μετά» & «Πριν») παρουσιάζονται στο περιοδικό με την πάντοτε ευγενική διάθεση του ομοτέχνου Δημήτρη Καλοκύρη: https://www.hartismag.gr/hartis-21/poiisi-kai-pezografia/ormos-skhnikh-poihtikh-afhghsh

Commenti