ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ : Νέα σύγχρονη ιστοσελίδα www.authors.gr


Η Εταιρεία Συγγραφέων διανύει περίοδο ευάρεστης κινητικότητας στον χώρο του πνεύματος ενώ, σ' αντίθεση με προηγούμενες περιόδους (και συνακόλουθες αντιλήψεις των μελών της), διακρίνεται από μιαν καλώς νοούμενη εξωστρέφεια, σ' άμεση συνάρτηση με τα διαμειβόμενα στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο.

Οι δράσεις της Ε.Σ. έχουν πολλαπλασιαστεί ποσοτικά, μα κυρίως ποιοτικά, χάρη στον νυν πρόεδρό της Δημήτρη Καλοκύρη και τα ενεργά-ενεργοποιημένα μέλη του Δ.Σ.

Εξυπηρετούν τους στόχους του σωματείου, όπου σταθερός γνώμονας παραμένει η προάσπιση όσο και η ανάδειξη των συγγραφέων, και τοποθετούν την παρουσία της σύγχρονης ελληνικής γραμματείας στη θέση που της αρμόζει στο γίγνεσθαι της χώρας. (Τίποτε εξ αυτών δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, δεδομένο ή αποδεκτό στην παρούσα ελληνική συνθήκη).

Η ιστοσελίδα μας, λοιπόν, ανανεώθηκε εκ βάθρων και λειτουργεί, ήδη, προς όφελος όλων ημών, συγγραφέων-μελών αλλά και βιβλιόφιλων, ερευνητών, φοιτητών. Με σύγχρονης αντίληψης γραφιστικά, εργονομικό σχεδιασμό ανά θεματικό πεδίο, ενδιαφέρον αρχείο εκδηλώσεων, εκδόσεων, βιογραφικών, όσο και κείμενα, άρθρα, ανακοινώσεις. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια σύγχρονη πολυπρισματική προσέγγιση στον μικρόκοσμο της έγκριτης ελληνικής συγγραφικής κοινότητας.

Σύνδεσμος: www.authors.gr


Commenti