Η ΕΡΤ επιστρέφει...



Ποιος θα το πίστευε πως ούτε οι χούντες του Μεταξά, του Πάγκαλου ή του Παπαδόπουλου δεν τόλμησαν να αποστομώσουν τον δημόσιο μιντιακό λόγο. 

Κι όμως, ο αυταρχισμός του Σαμαρά και των ακροδεξιών προδοτών του συνεργατών (κάποια παλικάρια ωσάν τον υιό Κεδίκογλου) θα μείνει στην Ιστορία ως το "απόλυτο μαύρο", το απόλυτο σύμβολο των δικτατορικών καθεστώτων στον εικοστό αιώνα.

Σ' αυτά τα δύο χρόνια της "σιγής" αυτού του δημοκρατικού "εργαλείου", της ελληνικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, συνέβησαν πολλά. Η προσβολή της δημοκρατίας ωστόσο είναι αδιαπραγμάτευτη πρωτοτυπία της προδοτικής κυβέρνησης δεξιοβενιζελικών και εγγράφεται, ήδη, στην Ευρωπαϊκή Ιστορία των Μέσων ως μοναδικό σοκαριστικό γεγονός.

Η σημερινή ημέρα πρέπει να θεωρηθεί εξίσου ιστορική. (Συνήθως, η στιγμή δεν γίνεται κατανοητή από τους πρωταγωνιστές της Ιστορίας... Στην προκείμενη περίπτωση, αυτό ίσως ανατρέπεται, και είναι ενδιαφέρον).

ΥΓ.: Ως παλαιός δημοσιογράφος-συνεργάτης της ΝΕΤ αλλά και ως άμεσα συμμετέχων στην ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ την τελευταία διετία, ας επιτραπεί η επίφαση της χαράς για το γεγονός. Οσο και η σκέψη για την απόδοση ευθυνών, την κατακραυγή και τη διαπόμπευση όλων όσοι συνέβαλαν στο "μαύρο" ετούτο...


Commenti