Ποιητές στη σκιά: Ελένη Βακαλό

Βιβλιοπωλείο Ποιήματα και εγκλήματα (Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, 8.30 μ.μ., Αγ. Ειρήνης & Ερμού)

Ο κύκλος εκδηλώσεων Ποιητές στη σκιά αποτελεί μια απτή απόδειξη της συνολικής κινητικότητας, των ζυμώσεων και της ανατροφοδότησης που συντελείται στον χώρο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας δίνουν τη σκυτάλη σε νεότερους δημιουργούς για την ανάπτυξη ενός διαλόγου, την αποτύπωση συνειρμών, συνταυτίσεων και υποδόριων εκφραστικών σχέσεων των ιδίων με σημαντικούς ποιητές του 20ού αιώνα. 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον καλαίσθητο χώρο εκδηλώσεων του εκδοτικού οίκου. 
Η επόμενη "συνάντηση" θα πραγματοποιηθεί με την Ελένη Βακαλό. Θα μιλήσουν οι ποιήτριες Αγγέλα Γαβρίλη, Αντιγόνη Κατσαδήμα, Ευτυχία Παναγιώτου για ό,τι αφορά τη δική τους οπτική γωνία στο σύμπαν της σημαντικής δημιουργού, της περιερχόμενης στα πεδία της ποίησης και των εικαστικών τεχνών με ξεχωριστή λεπταισθησία και καθοριστική συμβολή στη συγκρότηση της νεοελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνδρομή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (αναμετάδοση). Θα αναγνώσει αποσπάσματα από το έργο της Βακαλό η ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου. Τα κείμενα των ομιλιών θα συμπεριληφθούν στην ειδική έκδοση που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Commenti