Ποιητές στη σκιά: Νίκος Καρούζος

Οι νέοι ποιητές μιλούν για τον Νίκο Καρούζο 
Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης συνεχίζουν τον κύκλο εκδηλώσεων «Ποιητές στη σκιά», αναζητώντας αυτή τη φορά τα ίχνη του Νίκου Καρούζου στον 21ο αιώνα. 
Οι ποιητές Βασίλης Ρούβαλης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Μαρία Κατσοπούλου και Πάνος Αρβανίτης φέρνουν, με τον δικό τους προσωπικό τρόπο, στο προσκήνιο τη δύναμη των στίχων του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ, πλαισιωμένη από την ανάγνωση του ηθοποιού Γιώργου Γιαννακάκου σε μια εκδήλωση-παράσταση την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 8:00 το βράδυ στο Βιβλιοπωλείο Καφέ Μπαρ «Ποιήματα και Εγκλήματα» των Εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι). 
Ο κύκλος εκδηλώσεων «Ποιητές στη σκιά», την επιμέλεια του οποίου έχει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας, δίνει το λόγο στους νέους ποιητές, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να μας πουν πόσο επηρεάζει τον σημερινό ποιητικό λόγο η ευαισθησία και το ύφος των μεγάλων «ξεχασμένων». Και μόνο αυτοί μπορούν να ξέρουν καλύτερα τι έχουν να δώσουν στον 21ο αιώνα ποιητές, όπως ο Μίλτος Σαχτούρης, ο Νίκος Καρούζος, ο Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου, η Ελένη Βακαλό, ο Κλείτος Κύρου, ο Μιχάλης Κατσαρός, ο Ηλίας Λάγιος, ο Αλέκος Λειβαδίτης. 
Οι εκδηλώσεις θα ηχογραφηθούν και θα μεταδοθούν από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Συντονίζει και επιμελείται ο παραγωγός του Δεύτερου και του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ, Κωστής Φασουλάς.

Commenti