Το ηλεκτρονικό περιοδικό (.poema..)

Το (.poema..) εισέρχεται στον κόσμο των ηλεκτρονικών περιοδικών με τη φιλοδοξία να συνεισφέρει στην προβολή της σύγχρονης ελληνικής ποίησης μέσω του Διαδικτύου και ν’ αναδείξει τις σημαντικότερες φωνές της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς. Ανάλογη μέριμνα και εύρος παρουσίασης επιφυλάσσεται σε δημιουργούς από χώρες με παράδοση στον ποιητικό λόγο. Το (.poema..) θα ανανεώνεται κάθε τέσσερις μήνες και «εκδίδεται» σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά). Στα περιεχόμενά του περιλαμβάνονται προτάσεις για ποιητές και ποιήματα, θεματικά αφιερώματα, κείμενα και άρθρα γύρω από τον ποιητικό και δοκιμιακό λόγο, έκθεση εικαστικών έργων από σύγχρονους έλληνες δημιουργούς, προδημοσιεύσεις και κατάλογοι νέων εκδόσεων, παρουσιάσεις έντυπων λογοτεχνικών περιοδικών, ηχητικά και οπτικά τεκμήρια, ραδιοφωνικές εκπομπές.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του περιοδικού οργανώνονται τακτικές ημερίδες και κύκλοι συζητήσεων με αντικείμενο το έργο δημιουργών, τάσεων και ιδεών από τον κόσμο της ελληνικής ποίησης. Παράλληλα, το (.poema..) συνεργάζεται με ηλεκτρονικά περιοδικά παρεμφερούς ενδιαφέροντος από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αποσκοπώντας στην αμεσότερη πρόσβαση και επαφή με την ποιητική παραγωγή του εξωτερικού.
Σ’ αυτό το πνεύμα λειτουργεί, επιπλέον, το μεταφραστικό εργαστήριο. Πρόκειται για χώρο συζήτησης γύρω από τη μετάφραση και την απόδοση της ποίησης σε ξένες γλώσσες. Σπουδαστές από ελληνικές έδρες πανεπιστημίων του εξωτερικού θα επεξεργάζονται και θα εισηγούνται μεταφραστικές δοκιμές στα δημοσιευόμενα κείμενα ανά τεύχος. Ως εκ τούτου, το μεταφραστικό εργαστήριο θα συμβάλλει στον δημιουργικό διάλογο, την έρευνα και την αξιολόγηση της μεταφρασμένης ελληνικής ποίησης.
Στο τέλος κάθε χρονιάς θα κυκλοφορεί η έντυπη μορφή του (.poema..) με επιλογές από τα περιεχόμενα των τριών ηλεκτρονικών εκδόσεων. Η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επισκεπτών για κάθε νέα καταχώρηση γίνεται αυτόματα μέσω δελτίων Τύπου σε μηνιαία βάση. Η ιστοσελίδα είναι προσιτή σε οποιονδήποτε χρήστη χάρη στη σύμβαση με μηχανές αναζήτησης από τον παγκόσμιο ιστό.
*Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία: info@e-poema.eu

Commenti

scalidi ha detto…
Πάρα πολύ ωραία προσπάθεια. Συνεχίστε έτσι. Καλή δύναμη.Ελπίζω να μην είναι για τους ολίγους η ποίηση πια, τους λίγους "καταραμένους" από το σπόρο της
SILIO D'APRILE ha detto…
Ο ποιητικός λόγος είναι αειφόρος, αφορά κάθε σκαλισμένη ψυχή, γεννάει σκέψη, καλλιεργεί κάποιες από τις πτυχές του είναι. Δεν υπάρχουν καταραμένοι, κατά την ταπεινή γνώμη μου, ούτε ιδιαίτεροι μύστες. Αλλωστε, η ποίηση βρίσκεται -συνήθως πια- έξω από τα ποιήματα που διαβάζει κανείς με τη νενομισμένη μορφή των στίχων. Ενα ηλεκτρονικό περιοδικό για την ποίηση, ωσάν το (.poema..), μπορεί να φιλοδοξήσει να συνεισφέρει στη διάδοσή της με νέους, ίσως εποικοδομητικούς, τρόπους. Ιδωμεν.
Anonimo ha detto…
Mολις απέκτησε μια μόνιμη επισκέπτρια :)
Anonimo ha detto…
You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
lead click media ppc toby murray football hanford dental insurance free credit report online mnet satellite tv