Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 2006

Εάν οι απόπειρες για τη διοργάνωση μιας διεθνούς έκθεσης βιβλίου υπήρξε περιορισμένο πείραμα τα προηγούμενα χρόνια, η τωρινή προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον χάρτη των ευρωπαϊκών εκθέσεων φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Η ΔΕΒΘ ανοίγει τις πύλες της (Πέμπτη 25 Μαϊου - Κυριακή 28 Μαϊου, "Βελλίδειο") με φιλοδοξίες, προτάσεις, διάθεση διαφοροποίησης αλλά και αναζήτηση ταυτότητας.
Η κοντινή απόσταση από τις βαλκανικές χώρες, ο ευρωμεσογειακός χαρακτήρας της πόλης, η ανάγκη προσέγγισης αγορών που λίγο-πολύ είναι δυσπροσέγγιστες, φαίνονται ως μεγάλο πλεονέκτημα για το στοίχημα του ΕΚΕΒΙ.
Στόχος για το άμεσο μέλλον είναι η σταθεροποίηση της έκθεσης στη συνείδηση των ανθρώπων του βιβλίου (συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, ατζέντηδες κ.λπ.) και, κυρίως, των βιβλιόφιλων, όλων εκείνων που γνωρίζουν ότι κάθε σελίδα προσφέρει μία ή περισσότερες αφορμές γνώσης, απολαύσεων, δημιουργίας.
*Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ βρίσκεται στον ιστότοπο:

Commenti

Anonimo ha detto…
Την καλημέρα μου πρώτα απ'όλα.
Νομίζω καλό είναι,πολύ καλό,να διοργανωνονται όσο περισσότερες εκδηλώσεις για το βιβλίο.Ελπιδοφόρο να διαβάζουμε για εκθέσεις όπως η παραπάνω.
SILIO D'APRILE ha detto…
Ακριβώς, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός. Δημιουργεί προϋποθέσεις για το αύριο. Ξέρεις κάτι, με την ιδιότητα τόσο του επαγγελματία όσο και του δημιουργού νιώθω συνεχώς την αίσθηση της ματαιότητας. Ωστόσο, αισιοδοξώ, πρέπει να αισιοδοξώ, για τη βελτίωση της καλλιτεχνικής αντίληψης τούτης της κοινωνίας, για τη βιβλιοφιλία, για την ευαισθητοποίηση προς το ωραίο και ωφέλιμο. Καλώς ή κακώς, θα συμφωνήσεις μάλλον, οι θερβαντικοί ήρωες συνεχίζουν να ψάχνουν στον ορίζοντα τους ανεμομύλους τους... Buongiornata Regina, ti sorriso
Anonimo ha detto…
Σημαντική η συγκεκριμένη εκδήλωση και για τη Θεσσαλονίκη και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ελπίζω να την υποδεχτεί θερμά το κοινό και να την αγαπήσει ώστε να ριζώσει. Είναι επίσης μια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να δείξει την αγάπη της για τα γράμματα και τον πολιτισμό, και να διαψεύσει όλους όσους θέλουν να την παρουσιάζουν ως «πρωτεύουσα» του συντηρητισμού και της εσωστρέφειας.
Ένα μικρό σχόλιο για τους θερβαντικούς ήρωες. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι υπαρκτοί και αν ακόμη κυνηγούν τις χίμαιρες τους. Αν όμως υπάρχουν πέρα από τα παραμύθια, μακάρι να τους νιώθαμε γύρω μας.
Anonimo ha detto…
Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»
Anonimo ha detto…
Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»