9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών


Είναι η δεύτερη συμμετοχή στη διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα ετησίως από τον Κύκλο Ποιητών και την Κοινωνία των Δεκάτων. Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ (24 - 27 Σεπτεμβρίου) «απλώνεται» σε διάφορους χώρους πολιτισμού της Αθήνας και του Πειραιά με τη συμμετοχή 51 συγγραφέων από 13 χώρες. 

Η προσωπική συμμετοχή εστιάζεται στην εκδήλωση «Εικονοποιήματα». Θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου (25/9, 8.00 μ.μ.). Συμμετέχουν ποιητές που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, ζωγραφική και φωτογραφία. Μεταξύ αυτών οι Γιώργος Γώτης, Ευτυχία Αλεξάνδρα-Λουκίδου, Λίλη Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Μπούρας, Ηρώ Νικοπούλου, Λιλή Ντίνα, Μαριέττα Πεπελάση, Γιάννης Στεφανάκις και Κωστής Τριανταφύλλου. 

Η έναρξη θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ., όπου την γενική επιμέλεια έχει ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Θοδωρής Γκόνης. Η λήξη έχει οριστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. Ενδιάμεσα σταθμοί: στο Σπίτι της Κύπρου, στα βιβλιοπωλεία Επί λέξει και Μωβ Σκίουρος, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς.

Commenti