«ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΗΜΕΙΑ» : Έκθεση Φωτογραφίας στη Μοσχούλειο Σχολή Τήνου

Η έκθεση λειτουργεί ήδη από τις 15 Σεπτεμβρίου. Με τα εγκαίνια που έλαβαν χώρα δύο ημέρες αργότερα έγινε αντιληπτό, από τον Αντώνη Αρμάο κι εμένα, η δυναμική που μπορεί να προσδώσει στην τέχνη η «εξωστρέφεια» της δημιουργίας. Τα 32 φωτογραφικά έργα μοιάζουν να 'χουν πάρει νέα ανάσα, να αποκτούν την αληθινή, ουσιώδη διάστασή τους, έτσι καθώς στέκονται αναρτημένα στον εκθεσιακό χώρο, τυπωμένα, ευθυτενή απέναντι στον θεατή τους.

Τα σχόλια των επισκεπτών είναι ενθαρρυντικά για ό,τι αφορά στην πρόθεση να τους αγγίξει το βλέμμα μας έναντι αυτής της πληθωρικής οπτικής πραγματικότητας που προσφέρει η νήσος Τήνος. Η  βασική επιδίωξη εστιάστηκε στη δυναμική της πέτρας, ως σύμβολο και ως σημείο εκρηκτικής έμπνευσης, όπως και στη σημασία του χρόνου ως εναρκτήριο λάκτισμα συγκίνησης (κι επομένως, δημιουργικότητας κι ευαισθητοποίησης γύρω από την ανυπαρξία του αλλά και, ταυτόχρονα, τα σημάδια του σε ευαίσθητες καλλιτεχνικές κεραίες).

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στη Μοσχούλειο Σχολή, στη Χώρα Τήνου, διαθέτουν ένα αισθητικό πρότυπο που «λειτουργεί» απαρέγκλιτα: τα θέματα μέσα στο κάδρο προσεγγίζονται με θέρμη και με την επιδίωξη της ανάδειξής τους, ήπια και στη διάστασή τους. Μένει ετούτο να το αντιληφθούν και να το αξιολογήσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.




Commenti