venerdì 24 maggio 2013

Συνταγή: Πέρκα στον φούρνο με πιπεριές, τομάτα, κρεμμύδι


Το πιο εύκολο ψάρι για μαγείρεμα είναι η πέρκα. Με μερικά κομμάτια στον καταψύκτη, σώζεται η κατάσταση σε στιγμές που βαριέται κανείς να "ασχοληθεί και πολύ" στην κουζίνα... Σερβίρεται με πουρέ πατάτα ή ρύζι σπυρωτό.
 
500 γρ. πέρκα
2 ώριμες τομάτες μέτριες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες πιπεριές (πορτοκαλί και κίτρινες)
ελαιόλαδο
αλάτι - 4 πιπέρια

Eκτέλεση:

Κόβουμε σε ροδέλλες το κρεμμύδι, την πιπεριά και την τομάτα. Βάζουμε σε ταψάκι μία στρώση με το μισό κρεμμύδι. Απλώνουμε τα κομμάτια της πέρκας. Προσθέτουμε επάνω την πιπεριά, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πάνω πάνω την τομάτα. Ρίχνουμε λάδι στα υλικά και μισό ποτήρι νερό στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί/αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180 β. Κελσίου, αφήνοντάς το για 45 λεπτά. Όταν το βγάλουμε, περιχύνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο.

Απαιτούμενος χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Nessun commento: