martedì 21 maggio 2013

Συνταγή: κοτόπουλο με πορτοκάλι και μπαχαρικά

 

Νόστιμη κι εύκολη συνταγή που απευθύνεται σε "πορτοκαλόφιλους"... Το κοτόπουλο, ούτως ή άλλως, προσφέρεται για γευστικούς συνδυασμούς. Σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι ή το ωραίο ελληνικό.


4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο
2 κρεμμύδια μέτρια
1 πορτοκάλι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλιά αλάτι

 
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε σε φαρδύ τηγάνι το κρεμμύδι. Σοτάρουμε κατόπιν το κοτόπουλο (ήδη κομμένο σε μπουκιές) για περίπου 15 λεπτά και το "σβήνουμε" με τον χυμό του πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε τα αρωματικά (κανέλλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι) και μισό ποτήρι νερό αφήνοντας να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στο μεταξύ, έχουμε ξύσει τη φλούδα του πορτοκαλιού, την οποία προσθέτουμε στο τέλος, κι αφήνουμε το μείγμα για επιπλέον 15 λεπτά ώστε να "δέσει" με τα υπόλοιπα υλικά.

Συμπληρώνουμε τη συνταγή με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε προτού σερβίρουμε στα πιάτα (αντί μαϊντανού ταιριάζει επίσης το φασκόμηλο).

Καθόλου αντικειμενικά... το πιο ταιριαστό κρασί για τη γευστική περίσταση παραμένει ένας δροσερός λευκός "Μικρός Βοριάς" του Αγγελου Ρούβαλη [κάνετε κλικ εδώ]


Απαιτούμενος χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά

Nessun commento: