Νόστιμο και απλό παραδοσιακό πιάτο της Πυλίας (Κορώνη-Μεθώνη-Πύλος) που συνηθίζεται αυτή την εποχή. Η συνταγή γίνεται και μ' άλλα ζυμαρικά, μα τα χειροποίητα μακαροτσίνια "κάνουν τη διαφορά". Ταιριάζει με κόκκινο αγιοργείτικο κρασί στο τραπέζι.
500 γρ. χταπόδι ξερό
1 πακέτο μακαροτσίνια (4 άτομα)
1 φρέσκια τομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνα ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ούζο
1/2 κανέλλα
αλάτι και πιπέρι (μαύρο-κόκκινο)
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Σε δύο-τρία λεπτά ρίχνουμε το χταπόδι (που το έχουμε μουσκέψει, για να μαλακώσει, από το προηγούμενο βράδυ) και το σβήνουμε με ένα ποτηράκι ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και μισή κουταλιά κανέλλα. Μετά την πρώτη βράση συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.
Προσθέτουμε το σπαγγέτι με όσο ζεστό νερό χρειάζεται (περίπου έως τη μέση της κατσαρόλας) και αφήνουμε να βράσουν για ένα 10λεπτο.
Το πιάτο είναι έτοιμο και ακόμη νοστιμότερο όταν τα ζυμαρικά απορροφήσουν τη σάλτσα καθώς θα κρυώνει μέσα στην κατσαρόλα.
Απαιτούμενος χρόνος παρασκευής: 70 λεπτά
Προσθέτουμε το σπαγγέτι με όσο ζεστό νερό χρειάζεται (περίπου έως τη μέση της κατσαρόλας) και αφήνουμε να βράσουν για ένα 10λεπτο.
Το πιάτο είναι έτοιμο και ακόμη νοστιμότερο όταν τα ζυμαρικά απορροφήσουν τη σάλτσα καθώς θα κρυώνει μέσα στην κατσαρόλα.
Απαιτούμενος χρόνος παρασκευής: 70 λεπτά
Commenti