martedì 11 dicembre 2012

Συνταγή: πορτοκαλόπιτα


Πορτοκαλόπιτα


500 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά βανίλια
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 γιαουρτάκι
χυμός & ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλλα


Εκτέλεση:
Σε μεσαίο σκεύος ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, ένα ποτήρι ζάχαρη, το γιαούρτι, τα αυγά, τη βανίλια και το μπέικιν, το ξύσμα, με αυγογδάρτη.
Παράλληλα, έχουμε ήδη ανοίξει το φύλλο, τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα, για να ξεραθεί. Απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας σε ταψί (αφού βεβαίως το έχουμε λαδώσει, πάτο και τοιχώματα, με λίγο καλαμποκέλαιο).

Κατόπιν, προσθέτουμε στο σκεύος με το μείγμα 3-4 φύλλα κομμένα σε μικρά κι ακανόνιστα κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά έως ότου "δέσουν" με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το περνάμε σε προθερμασμένο φούρνο (170 βαθμούς) για 35 λεπτά.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βράζουμε τα δύο ποτήρια νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, ένα ποτήρι ζάχαρη και την κανέλλα.
Οταν είναι έτοιμη η πορτοκαλόπιττα, περιχύνουμε το σιρόπι, και σερβίρουμε.
(Τρώγεται σε "δαιμονισμένο" συνδυασμό και με παγωτό βανίλια...).

Απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

1 commento:

Anonimo ha detto...

Φαίνεται πολύ ωραία, αν κρίνουμε και από την φωτό!