Ζυμαρικά με λεμονοθύμαρο, βασιλικό και μυζήθρα
500 γρ. λαζάνια/χυλοπίττες Μεσσηνίας
2 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές λεμονοθύμαρο
2 κουταλιές χειμερινός βασιλικός
1 κουταλιά τριμμένη μεσσηνιακή μυζήθρα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι & 4 πιπέρια
2 κουταλιές χειμερινός βασιλικός
1 κουταλιά τριμμένη μεσσηνιακή μυζήθρα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι & 4 πιπέρια
Εκτέλεση:Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι
και το σκόρδο. Κόβουμε τις ντομάτες ακανόνιστα, αφότου τις ξεφλουδίσουμε, και τις
ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό. Παράλληλα, ρίχνουμε
τα αρωματικά (2 και 2 κουταλιές), φρέσκα και ψιλοκομμένα, που τα έχουμε ήδη περάσει
από μπρίκι με βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα (αντί για πλύσιμο στη βρύση), και
αλατοπιπερώνουμε.
Τα χειροποίητα ζυμαρικά Μεσσηνίας (λαζάνια, χυλοπίττες, μακαροτσίνια) απαιτούν ελάχιστο βράσιμο. Ο ενδεδειγμένος χρόνος είναι 4 λεπτά.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με αλμυρή μεσσηνιακή μυζήθρα (η λεγόμενη «σκληρή») και μια κουταλιά επιπλέον λεμονοθύμαρο.
Σερβίρεται και ως ορεκτικό πιάτο. Τα ζυμαρικά απλώνονται σε στρώσεις, με μυζήθρα, σε βαθιά πιατέλα.
Απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Τα χειροποίητα ζυμαρικά Μεσσηνίας (λαζάνια, χυλοπίττες, μακαροτσίνια) απαιτούν ελάχιστο βράσιμο. Ο ενδεδειγμένος χρόνος είναι 4 λεπτά.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με αλμυρή μεσσηνιακή μυζήθρα (η λεγόμενη «σκληρή») και μια κουταλιά επιπλέον λεμονοθύμαρο.
Σερβίρεται και ως ορεκτικό πιάτο. Τα ζυμαρικά απλώνονται σε στρώσεις, με μυζήθρα, σε βαθιά πιατέλα.
Απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Commenti