Για ποιητές επί σκηνής...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρώτη αθηναϊκή διοργάνωση για ποιητές επί σκηνής…
Athens Poetry Slam (2, 3, 4 Νοεμβρίου 2009)
:::
Τα περιοδικά (.poema..), Book Press, (δε)κατα, Index και Poetix προτείνουν στο αναγνωστικό κοινό μια διαφορετική προσέγγιση του ποιητικού λόγου.
Ο διαγωνισμός ποιητών που ανεβαίνουν στη σκηνή για να προτείνουν τους στίχους τους με τρόπο θεατρικό, λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Στις 2 Νοεμβρίου (Barbara's Food Company - οδός Μπενάκη & Μεταξά), στις 3 Νοεμβρίου (Café Dasein - οδός Σολωμού 12) και στις 4 Νοεμβρίου (Café Floral-Books+Coffee - οδός Θεμιστοκλέους 80) θα συμμετέχουν υποψήφιοι που θα επιδιώξουν να κερδίσουν με μοναδικό όπλο τα ποιήματά τους αλλά και την ευφάνταστη εκφορά λόγου, κίνησης, εκφραστικότητας.
*
Στην πρώτη φάση θα διαγωνιστούν 6-8 ποιητές/ποιήτριες στον κάθε χώρο και οι παραστάσεις θα είναι τρίλεπτες. Οι δύο ποιητικές παραστάσεις (που θα επιλεγούν την κάθε βραδιά ως καλύτερες από την τριμελή κριτική επιτροπή στον κάθε χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού) θα περάσουν στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί σε μεγάλο δημόσιο χώρο της Αθήνας και η ημερομηνία του αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Το «Poetry Slam», όπως έχει επικρατήσει ο αγγλικός όρος, είναι μια απλή παρουσίαση ή, καλύτερα, μια ευκαιρία προσέγγισης με το ευρύτερο κοινό που δεν διαθέτει απαραιτήτως εμπειρία του ποιητικού λόγου ή προσδοκά στην ποίηση μια διαφορετική, εξωστρεφή έκφανση.
Άλλος, καινός τρόπος απαγγελίας θυμίζοντας και υπενθυμίζοντας τους αρχαίους Ελληνες ραψωδούς; Παιχνίδι λόγου και κίνησης; Ή, ακόμη, μια αλλοιωμένη αντίληψη των μεσαιωνικών carmina burana; Ιδού μερικά από τα ερωτήματα που θα διαπιστώσουν, θα απαντήσουν και θα κρίνουν οι παρευρισκόμενοι στις τρεις βραδιές…
Η συντακτική ομάδα του (.poema..)

Commenti

justelene ha detto…
τέλειο!
Χάρις ha detto…
και...ώρες;