ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αφιέρωμα στο Συμπόσιο Ποίησης της Πάρου 2009 στο (.poema..)
Το Συμπόσιο Ποίησης της Πάρου ξεκίνησε τις εργασίες του με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων ποιητών και μεταφραστών,, και τον διάλογό τους μέσα από την ποίηση και την ποιητική τους.

Διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο, με την ευγενική χορηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης Λογοτεχνίας (ΕΚΕΜΕΛ), στο Σπίτι της Λογοτεχνίας, στο χωριό Λεύκες της Πάρου, και περιλαμβάνει την οργάνωση καθημερινών μεταφραστικών εργαστηρίων, συζητήσεων και ποιητικών βραδιών.

Το αποτέλεσμα της φετινής συνάντησης έχει αναρτηθεί στο 9ο τεύχος του περιοδικού (.poema..), στην ενότητα "Ποίηση", κάτω από τον γενικό τίτλο «Συμπόσιο Ποίησης Πάρου 2009», όπου μπορούν οι αναγνώστες να διαβάσουν τόσο τα πρωτότυπα, ανέκδοτα πολλές φορές, ποιήματα στη γλώσσα που γράφτηκαν (αγγλική, ελληνική) όσο και τις μεταφράσεις τους στη γλώσσα-στόχο. Παράλληλα, με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συμποσίου http://www.parossymposium.com/ μπορεί ο αναγνώστης να ακούσει απαγγελίες ποιημάτων από τους συμμετέχοντες ποιητές.

Η συντακτική ομάδα του (.poema..)

Commenti