Ερωτήσεις-Questions-Questioni: Radovan Karadzic?

-Radovan Karadzic – kao kad bi, recimo, Ioannis Kapodistrias izrucio sultanu junake grckog ustanka Kolokotronisa, Makrigianisa, Miaulisa i to odmah posle ustanka iz 1821?…
-Zasto se hrvatski i muslimanski kasapi uzastopno oslobadjaju?
-Sramota Srbije nisu porazi u ratovima 90ih, vec politika razmena u godinama posle 2000?
-Dobar je mir, dobar...
-Ράντοβαν Κάρατζιτς: όπως, ας υποθέσουμε, ο Ιωάννης Καποδίστριας να παρέδιδε τους Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, Μιαούλη στον σουλτάνο αμέσως μετά την Επανάσταση του 1821;...
-Οι δε σφαγείς Κροάτες-Μουσουλμάνοι γιατί αθωώνονται εξακολουθητικά;
-Ντροπή της Σερβίας δεν είναι η ήττα στους πολέμους της δεκαετίας του 1990, αλλά η πολιτική των ανταλλαγμάτων στη δεκαετία του 2000;
-Καλή η ειρήνη, καλή...
-Radovan Karadzic: as like, let's suppose, the governor Ioannis Capodistrias had turned in Kolokotronis, Makrigiannis, Miaoulis to the sultan after the greek war of independence in 1821?...
-Why do the Croat and Muslim slayers keep on being acquited so far?
-Shame on Serbia not for having defeated during the wars of 90's but for the policy of quid pro quo during the decade of 2000?
-Good, peace is good...
-Radovan Karadzic: come, per esempio, il governante Gianni Capodistria avesse consegnato i generali Colocotronis, Macrigiannis, Miaulis al sultano dopo la guerra d'indipendenza di 1821?
-Perche' i Croati ed i musulmani uccisori persistono innocenti fin qui?
-Vergogna a Serbia per non vincere la guerra del decennio 1990 o' per la politica di ricambi d'ora?
-Che bella pace, che bella...

Commenti

Anonimo ha detto…
σωστός συμπατριώτη, αν και λίγο υπερβολικός! Οι Σέρβοι δεν έκαναν εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση, αλλά στο περίπου μέσα είσαι!

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η ΠΡΩΤΗ εξέγερση εναντίον των Οθωμανών, μετά την άλωση της Πόλης,ξεκίνησε από την ενετοκρατούμενη τότε Κορώνη και τον άρχοντα του Αγίου Γεωργίου της Μάνης, Κροκόνδειλο Κλαδά, μόλις το 1479.

Ο Κλαδάς, τον οποίο οι Αλβανοί αναφέρουν ως Klada de Korone, ζούσε ήδη 20 χρόνια στην Αρχόντισα του Μεσαίωνα, και ξεκίνησε επικεφαλής 1600 ενόπλων Κορωναίων και άλλων, βάδισε τον δρόμο που περιγράφει με συγκλονιστική λεπτομέρεια ο Παυσανίας (Κορώνη, Χαρακοπιό, Βουνάρια-Κολωνίδες κλπ) ξεσήκωσε την Μάνη και συγκεντρώνοντας 16000 stradiodi έκανε κόλαση την ζωή των Οθωμανών από την Κορώνη έως την Χειμμάρα.

Είχε τρία σύμβολα: τον λέοντα της Βενετίας, τον δικέφαλο αετό των Παλαιολόγων και τό προσωπικό φλάμπουρό του: ένα μπλε σταυρό σε ένα άσπρο πανί!

Με εξέπληξε ότι την ιστορία την άκουσα στην Αλβανία γιατί στην Ελλάδα την έχουμε ξεχάσει

kavo Gallo
SILIO D'APRILE ha detto…
ανώνυμε, παρότι δεν απαντώ συνήθως σε μη ονομαζόμενους (αλλά ξέρεις καλά τον cavo Gallo...), σου απαντώ ότι δεν δηλώνω πατριώτης. Απλώς, διατύπωσα την προσωπική μου αντίληψη περί διπλωματίας, πολιτικής και πολέμου, στην εποχή της σύγχυσης για τον δυτικό κόσμο. Ο μεταμοντερνισμός δεν είναι κάτι λιγότερο από τη αφελή, ανώριμη πρόσληψη της πραγματικότητας από τις μάζες όπου είτε καταδικάζουν πανηγυρίζοντας ξέφρενα είτε φανατίζονται από πρόσωπα σαν τον Κάρατζιτς. Σφαγέας είναι, όπως και οι υπόλοιποι του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, ή αργότερα οι ουτσεκάδες σε Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια (που τώρα φορούν κοστούμια και συνομιλούν ισότιμα, με τους Βρυξελλιώτες πολιτικάντηδες εντολοδόχους μας). Σφαγέας ήταν και ο Κολοκοτρώνης, ας μην ξεχνάμε την Τριπολιτσά του Ιουνίου 1822. Ε, λοιπόν, τι; Για να φορέσουμε φράγκικα παντελόνια πετώντας τις φουστανέλλες, έπρεπε να τον δώσουμε βορά στην Πύλη; Ενας παραλληλισμός είναι, που δεν σχετίζεται με όσα άσχετα (για την περίσταση) αναφέρεις περί εθνεγέρσεων. Τούτη είναι μια άλλη συζήτηση, υπό διαφορετικό πρίσμα και άλλες προσλαμβάνουσες χώρου και χρόνου.
Anonimo ha detto…
Σε ένα πόλεμο, είμαστε και είναι ΟΛΟΙ
ασχετοι, ακόμα και οι λαοί που υπόκεινται σε αυτούς.
Ιδίως στην περίπλοκη περίπτωση των γιουγκοσλαβικών πολέμων οι χαρακτηρισμοί "σφαγέας", κτλ, ακούγονται σαν μια ηλίθια
επανάληψη ενός αποβλακωμένου γραμμόφωνου.

Ο Oric (που έχει παραδεχθεί τα εγκλήματά του σε video), τώρα διευθύνει αμέριμνος
μια δισκοτέκ στην Τούζλα, ενώ σέρβοι
μάγειρες που έχουν σώσει πολλούς μουσουλμάνους (εγκληματίες) τρώνε
30άρες στην Χάγη.

Η κατάσταση έχει καταντήσει πολύ αστεία.
Anonimo ha detto…
Και μια έκπληξη για τους λάτρεις των γενοκτονιών (που δεν θα έπρεπε να είναι έκπληξη).

Στην Σρεμπρένιτσα σφαγιάσθηκαν πάνω από 3500 γυναικόπαιδα από το 92-95, επειδή έτυχε να είναι Σέρβοι.

http://www.1389.org.yu/slike/srebrenica/