mercoledì 5 marzo 2008

Δελτίο Τύπου

Ποιητική Συνάντηση
Τρίτη 11 Μαρτίου, 9.00 μ.μ., στο Dasein Coffee Arts & Spirits, Σολομού 12, Εξάρχεια
British Council / e-poema.eu / Dasein Coffee Arts & Spirits
Σας προσκαλούμε σε μια πρωτοποριακή συνάντηση της ομάδας Converging Lines και των Ελλήνων ποιητών Μαριγώς Αλεξοπούλου, Γιάννη Ευθυμιάδη, Μιχάλη Παπαντωνόπουλου και Βασίλη Ρούβαλη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιδίωξης για γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ νέων Ελλήνων και Βρετανών ποιητών. Οι προσκαλεσμένοι Julia Copus, Antony Dunn, Matthew Hollis και Clare Pollard έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος Converging Lines του British Council, το οποίο αποσκοπεί στη διεθνή ανάδειξη της νέας γενιάς ταλαντούχων Βρετανών ποιητών, μέσα από μια σειρά δημόσιων παρουσιάσεων/αναγνώσεων, εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, μαθημάτων σε πανεπιστήμια και συνεργασιών με ποιητές που ασχολούνται με τη μετάφραση.
Πρόκειται για μια φιλόδοξη συνεργασία στον φιλόξενο χώρο του αθηναϊκού καφέ Dasein, όπου οι ποιητές πρόκειται να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από:
-τους τρόπους προβολής του σύγχρονου ποιητικού λόγου μέσα από τα ΜΜΕ
-τα ζητήματα που αφορούν τη μετάφραση της ποίησης
-την επικοινωνία διαφορετικών λογοτεχνικών κοινοτήτων χάρη στις νέες τεχνολογίες.
Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της βραβευμένης ταινίας τεκμηρίωσης «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών» της Λουκίας Ρικάκη (2003, 60΄). Μέσα από τον φακό της σκηνοθέτιδος λαμβάνει χώρα ένα οδοιπορικό στο ελληνικό αρχιπέλαγος με κείμενα ποιητών, ταξιδιωτικές σημειώσεις, στίχους, από λογοτέχνες -Ελληνες και ξένους- που επισκέφθηκαν τα νησιά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αλλά με παρόμοιες συγκινήσεις.
Η επιλογή έχει γίνει από έργα των: Xένρι Mίλερ, Zαν Zενέ, Zαν Kοκτό, Aλμπέρ Kαμί, Zαν Πολ Σαρτρ, Λε Kορμπιζιέ, Mαργκερίτ Γιουρσενάρ, Φρανσουά Mοριάκ, Σιμόν ντε Mποβουάρ, Pολάν Mπαρτ, Aντρέ Mαλρό, Aντρέ Zιντ, Xανς Kρίστιαν Aντερσεν, Γουσταύο Φλομπέρ, Zακ Λακαριέρ, Pομπέρ Λεβέκ, Tζον Φάουλς, Mισέλ Nτεόν, Nερβάλ, Γκοτιέ, Tζιοβάνι Mπατίστα Tιέπολο, Xέρμαν Mέλβιλ, Γιώργου Σέφερη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Ουράνη, K.Π.Kαβάφη κ.ά.
Τη συζήτηση συντονίζει η Ισμήνη Ραντούλοβιτς, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού (.poema..).

3 commenti:

Λορελάη ha detto...

Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται αυτή η συνάντηση. Θα προσπαθήσω να έρθω, αν και παρακολουθώ κάτι μαθήματα, αλλά ίσως... απουσιάσω :)
Πολύ καλό και το ποίημα της προηγούμενης ανάρτησης. Δεν τον ήξερα τον Δρίβα. Ευχαριστώ για την σύσταση.

5 pink flowers ha detto...
Questo commento è stato eliminato da un amministratore del blog.
Anonimo ha detto...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色