Οι σφαίρες στα Ζωνιανά...

Οι σφαίρες στα Ζωνιανά πέφτουν σαν βροχή. Και δικαίως. Οταν η ανοχή και η τριτοκοσμική αντίληψη των λεγόμενων διαχειριστών της κοινής γνώμης και των πολιτικών καθοδηγητών της "αυτόνομης" Κρήτης επιτρέπει την κουλτούρα των Καλάσνικοφ, ναι είναι λογικό οι πιστολάδες να ρίχνουν όπου βρουν... Για όλους όσοι έχουν ζήσει στο Ρέθυμνο (από τα τέλη της δεκαετίας του '80, ο υπογράφων) είναι γνωστό ότι οι σφαίρες και οι ντρόγκες είναι σε αφθονία στο νησί, όπως τα τσιμπιδάκια στα συνοικιακά κομμωτήρια. Κι αυτό που είναι πιο εμετικό, σήμερα και μπορεί αύριο στα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι η υποκρισία των διαφόρων επικριτών, τιμητών, διαιτητών, που μιλούν για τους "περήφανους Κρητικούς" που δεν ανέχονται τέτοια φαινόμενα ή για την αποφασιστικότητα του κράτους, τις άμεσες λύσεις, την πάταξη των πιστολέρο. Εάν επρόκειτο να δινόταν τέλος σ' αυτή την κατάσταση, θα προηγούνταν η ειλικρίνεια και η δράση. Τα 25 χρόνια "βεντέτας" μεταξύ Ζωνιανών και ΕΛ.ΑΣ. παραμένει η πιο αστεία αναγγελία στα ΜΜΕ των τελευταίων ημερών...

Commenti

NinaC ha detto…
Δεν ενθυμούμαι εαν σας είπα ότι έλκω εκ Κρήτης την καταγωγήν...
just me ha detto…
Μην τα βάζετε με τον ΕΛ.ΑΣ. Κάνουν ότι μπορούν οι άνθρωποι, όπως αποδεικνύεται και από το πασίγνωστο _μεταξύ ημών και ημών_ανέκδοτο:

Επισκέπτρια ενός χωριού εκεί τριγύρω στ' Ανώγεια, το οποίο είναι εντελώς ξερό, διατυπώνει σε κάτοικο του χωριού την απορία της, πώς γίνεται αυτό ενώ τα γύρω χωριά είναι κατάφυτα, και γιατί δεν φυτεύουν κάτι.
Και ο αδούλωτος Κρητικός με αγανάκτηση:
"Ντα μας αφήνουνε οι χωροφυλάκοι, κοπελιά;"
:))

[εγώ καμία σχέση_ πέρα από τα δυτικά σύνορα του Ρεθύμνου οι μπαλωθιές πέφτουν για άλλους λόγους!:)]

Καλό σας βράδυ και να με συγχωρείτε για την παιγνιώδη διάθεση _δεν κρατηθηκα· η νοσταλγία με τον σαρκασμό πάνε μαζί όταν μιλώ για την ιδιαίτερη πατρίδα μου!
SILIO D'APRILE ha detto…
μα δεν νομίζω ότι από το ποστ φαίνεται κάποια ειρωνεία προς την Κρήτη. Το αντίθετο. (Εχω ζήσει εκεί τα καλύτερα χρόνια μου). Ούτε με την ΕΛ.ΑΣ. τα βάζω. Είναι φανερό το διακύβευμα...
piece de resistance ha detto…
απαντω με δανεικα λογια του Ριλκε We, who are still the breathed-upon,today still the breathed-upon, count this slow breathing of earth,whose hurry we are
Αυτή η κουταλιά η πικρή που γυροφέρνω στο στόμα, δε πάει κάτω με τίποτα.
Σισιλιάνικες πρακτικές στη μάνα γη, που'χω να κοκκορεύομαι πως ξέρει τι σημαίνει αντρειά και σέβας και κοινωνία κι αξιοσύνη.
Μπούρδες.
Μια γωνιά της Κρήτης την εξευτελίζει, στήνει το "άβατο" της αθλιότητας και της παρανομίας, κράτος εν κράτει δηλαδή, συνδικάτο εγκλήματος ένα πράγμα, με ανοιχτό πεδίο δράσης τα "στραβά μάτια" ορισμένων πολιτικών -δεν είναι ψέμα και υποθέτω το γνωρίζεις- που, τι να κάνουν οι έρμοι (!) μια και χαρακτηρίζουν ως δεξαμενή ψήφων την συγκεκριμένη περιοχή.

Θυμωμένη πολύ. Και ντροπιασμένη και θλιμένη.
Την ειλικρίνεια και τη δράση προσμένω, κατά πως λες.
just me ha detto…
Και βέβαια δεν απέδωσα καμιά πρόθεση ειρωνίας στο ποστ, με τις θέσεις του οποίου συμφωνώ, άλλωστε, απολύτως.

Απλώς αισθανόμενη την ανάγκη να πάρω θέση σ' αυτή τη συζήτηση (γενικότερα μιλώντας) το είδα σαν ένα επίκαιρο "βήμα", θεωρώντας ότι το έκανα με τον μόνο τρόπο που πιστεύω ότι σώζει από τη θλίψη και την αγανάκτηση που επικαλείται και η συμπατριώτισσα Καπετάνισσα: το χιούμορ. Εκτός που, προφανώς αστόχησα σ' αυτό _ξέχασα και τα απαραίτητα συμβολικά "χαμόγελα" :)_ διέπραξα και το ιερόσυλο λάθος να γράψω "τον" αντί για "την" ΕΛ.ΑΣ, lapsus keybordi!
Άτυχο σχόλιο!
:)))
the navigator ha detto…
Ότι και να πεις για αυτή την κατάσταση κιδυνεύει να ωχριά σε σχέση με την πραγματικότητα...

Πως διαστρεβλώνουμε έτσι τις έννοιες σε αυτό τον τόπο...
Niemandsrose ha detto…
Μ'αρέσει πολύ η ματιά σου. Λίγα λόγια και ουσιαστικά.
Anonimo ha detto…
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ . ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ . ΚΑΠΟΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΚΡΙΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. " ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ " ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΕΡΓΗΣ
ellinida ha detto…
Α συμπέσαμε στα κομμωτήρια. Εγώ ειλικρινά αναρωτιέμαι. Τι σόι εκπαίδευση έχουν οι φρουροί που έστειλαν. Κομμωτικής μήπως;
Εγώ η ποιήτρια ενεπνεύσθην κιόλας
από το γεγονός.

Ανεκπαίδευτους τους στείλαν λένε
και τώρα κάθονται και μυξοκλαίνε
κι'έχω μείνει με την απορία
τι είδους τέχνη κατείχαν τα παιδία;
Κομμώτριες στείλανε ή αστυνόμους
να επιβάλουνε τους νόμους;
Eχω στρατό εκπαιδευμένο
και θα επιμένω
ντου αν θέλουνε στις χασισοφυτείες
ν'αφήσουνε τις αηδίες
όλους θα τους ξεκληρίσω
και κανέναν δεν θ'αφήσω
τ'αγνά τα προιόντα της μάνας Κρήτης
μπάτσε δεν θα μου αμφισβητήσεις
τόσα στόματα ταίζω τόσα χρόνια
ποτέ δεν εκελάηδησαν τ'αηδόνια
κι'άμα θέλεις μερτικό
όρισε ένα ποσό να το σκεφτώ
κι'άν επιμένεις στην καταστολή
θα γίνουμε Λατινική Αμερική.

Βίβα λα ρεβολουθιόν
Κρητικός ζαπατίστας καλλιεργητής

Καλά που υπάρχουν και οι ειδήσεις και αι ειδικαί εκπομπαί για να γελάμε και λίγο.
Alexandra ha detto…
θλιβερό...
Anonimo ha detto…
ΚΑΛΕΣΜΑ
OXI AΛΛΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ-ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ,TO SITE Ή ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ.


http://skai-anemologio.pblogs.gr/2007/11/ekstrateia-kata-twn-oplwn-oxi-alla-zwniana.html
Rodia ha detto…
Μπορω να καταλαβω την αναγκη του κρητικου για ασφαλεια, τη στιγμη που, μετα τον αφοπλισμο του νησιου απο τον δικτατορα Μεταξα, αφεθηκε κυριολεκτικα στη κατακτηση του απο τους γερμανους. Απο την αναγκη ασφαλειας ομως, μεχρι να το... παραχεζει (με το συμπαθειο) εκμεταλλευομενος το "προνομιο" οπλοφοριας που του εχει παραχωρηθει ατυπως, υπαρχει μεγαλη αποσταση.
Πριν μερικα χρονια, ενα βραδακι, λαχταρισαμε κυριλεκτικα οταν βρεθηκαμε κατα τυχη (τουριστες ειμαστε, δεν ξεραμε τα "κατατοπια") σε απαγορευμενη περιοχη και μας πηρε ενα αυτοκινητο με οπλοφορους το κατοπι, κολλητα στο πισω προφυλακτηρα λεμε... Κι εκει που τραγουδουσαμε και περναγαμε ομορφα, να η τρομαρα στα μπατζακια μας! Ευτυχως, η συνεση της οδηγου να διατηρησει την ιδια ταχυτητα και να υποκρινεται οτι δεν τρεχει μια (να σφυριζει αδιαφορα, ενω ειχαμε παγωσει ολοι, πεσαν και κατι σβννννν! σε πινακιδες του δρομου) μας εβγαλε ζωντανους. Οι τυπαδες παραιτηθηκαν οταν βγηκαμε σε κεντρικο δρομο.
Μεγαλο σεντονι απλωσα, αλλα θελω να γραψω και κατι τι ακομα: Αν π.χ. υπηρχε απο το κρατος μια πολιτικη ενισχυτικη για τους δυναμικους ορεινους πληθυσμους του νησιου (να μη καταφευγουν δλδ σε ανομες πραξεις, οπως ζωοκλοπες παλιοτερα και καλλιεργεια χασις σημερα) και αν τα οπλα ηταν νομιμα και με τη βουλα, αρκει να βρισκονται "παρκαρισμενα" σε ειδικους συλλογους και οχι στα σπιτια, τοτε νομιζω πως το προβλημα δεν θα υπηρχε.
Το κρατος, οι κυβερνησεις και οι βουλευτες δλδ, που εχουν αφησει τον κοσμακη στην τυχη του, εχει το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης. Οταν χρησιμοποιεις την ασυδοσια προς ιδιον οφελος, καποτε αυτη θα στραφει εναντιον σου -νομοτελειακα.