Ποιητές ή και Fade into you...

Ποιος αρνείται στους ποιητές να γράφουν στιχάκια για τις γυναίκες που έχουν ερωτευτεί παράφορα; Ποιος αρνείται στους ποιητές να μεθάνε με τις ιδέες τους; Ποιος αρνείται στους ποιητές να μπαίνουν στα ιστολόγια ώστε να γράψουν για βραδιές στα μπαρ με φίλους και άγνωστες -θέσει- ερωμένες; Ποιος αρνείται στους ποιητές να λοιδορούν τα φλύαρα, ανούσια λογοτεχνικά περιοδικά; Ποιος αρνείται στους ποιητές να γελούν τρανταχτά με τους λεγόμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι εν τέλει και γελοιωδώς τους θεωρούν "δοκησίσοφους"; Ποιος αρνείται στους ποιητές να χτίζουν σπίτια; Ποιος αρνείται στους ποιητές να είναι μετανάστες ή φουρνάρηδες ή αφανείς δάσκαλοι ή χαμηλόσμισθοι μεταφραστές ή επιλαχόντες γιατροί ή οσφυοκάμπτες δημόσιοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι για να βγάλουν, όπως λέει ο λαός, "το ψωμί" τους; Ποιος αρνείται στους ποιητές ν' αντιλαμβάνονται την ώρα του επερχόμενου πολέμου (που δεν αργεί πια...); Ποιος αρνείται στους ποιητές να γράφουν για το παρόν μέσα από το παρελθόν και για το παρελθόν μέσα από το μέλλον; Ποιος αρνείται στους ποιητές να εκδίδουν τα μικρά βιβλία τους στην εποχή κυριαρχίας του μεταμοντέρνου μυθιστορήματος ;
Μία αφιέρωση στη μία και μοναδική - είναι το τραγούδι που θυμίζει τον ατομικό χρόνο και την πραγματικότητα του υπογράφοντος τούτο το ιστολόγιο:

Commenti

ioeu ha detto…
να λοιπόν ένας καινούργιος, παράφορος (γι' αυτό αληθινός) ορισμός: "ποιητής είσαι, όταν δεν μπορούν να σου αρνηθούν τίποτε..."
5 pink flowers ha detto…
δυναμικη η δηλωση και απολυτα θεμυτη σου αρνουνται μονο αυτο που αρνεισαι εσυ να διεκδικεις για τον εαυτο σου εξ αλλου ειπαμε οι ποιητες οφειλουν να υμνουν και το αναμεσο οπουκαι να βρισκονται και βεβαια να φλερταρουν με τη ζωη οποτε με οτι της ανηκει..
piece de resistance ha detto…
who fades into whom now? how weird! τι περιεργη συμπτωση χρονικη εννοω Τωρα εμπαινα στο μπλογκ σου και ξαφνικα βρεθηκες στο δωματιο μου..welcome.. εχω αφησει το δωματιο και βρισκομαι σε ενα ιντερνετ καφε και σκεφτομουν τωρα αυτο που διαβαζα που εγραφες για τους ποιητες στα μπαρ.Εχει πολυ δυνατη μουσικη και δεν ακουγεται καλα το τραγουδι it fades into στη μουσικη του καφε Ανοιγω το μπλογκ μου με τα παιχνιδα της ιριδας και ολα τα αλλα παιχνιδια που με διασχιζουν και αισθανομαι οτι τα βλεμματα των θαμωνων με διασχιζουν και αυτα να κλεψουν λιγο .Παιχνίδια του βλέμματος.Εδω συντελείται μια αλλη ..ισως να μην την ελεγα ποιηση αλλα εχει και αυτη τη ποιητικη της διασταση.Ευχαριστω για την αναπαντεχη επισκεψη.Βρεχει εκει που κατοικουν οι ποιητες? Η η βροχη δεν μπαινει στα δωμάτια σας?
SILIO D'APRILE ha detto…
ioeu... προτιμώ να μην περιορίζεται σε ορισμούς η τέχνη. Αλλά είναι αλήθεια- ποιητής είσαι και όταν δεν μπορούν να σου αρνηθούν τίποτε (χωρίς ίχνος αλαζονείας, ωστόσο).

5 pink flowers... δυναμική η δήλωση, εν θερμώ.

piece de resistance... τίποτε δεν μπορεί να σου κλέψει κανείς, νομίζω, αρκεί να το επιθυμείς εσύ. Μου αρέσουν τα βλέμματα, τα χρησιμοποιώ πολύ. Το διατυπώνει καλύτερα ο Πολ Βαλερί από εμένα: "Ο έρωτας γεννιέται από ένα βλέμμα- κι ένα βλέμμα αρκεί για να γεννήσει αιώνιο μίσος...". Βρέχει, με δέος στον ορίζοντα.
piece de resistance ha detto…
α λές το φεγγαρι να ηταν αυτο που εδωσε αυτη τη μπλε απόχρωση στα σεντόνια; και επέτρεψε στον ερωτα να ανθίσει σαν σε ανθισμενη θαλασσα; που λέει και ο ποιητής η τρικυμια ειναι το ανθισμα της θάλασσας...Εσυ ξερεις ποιος!?
Unknown ha detto…
άρνηση στην άρνηση και ο ποιητής, κι εσύ, γεμάτος και γεμίζων...

(από) όλα εκείνα τα υλικά της ίδιας άρνησης που οδηγεί στην ποιητική παραφορά.

παραφορά;

ίσως...

καλησπέρα.
piece de resistance ha detto…
αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι το μπλε απροσκλητο μπηκε στο τοπίο του δωματιου αλλα τα καταφερε και διεισδθσε σιωπηλα
ioeu ha detto…
για ποια αλαζονεία μιλάς?
όταν δεν σου αρνούνται τίποτα, δεν σου αρνούνται και το τίποτα, και το καθόλου...αρκεί να είναι ατόφιο.
εννοείς.
SILIO D'APRILE ha detto…
ioeu... αυτό ακριβώς εννοώ Γιάννη.

Dim-Ath... Χωρίς άρνηση στην άρνηση χάνεις τον οδοδείκτη σου, νομίζω.

piece de reistance... Εάν δεν ήταν μπλε, πώς αλλιώς θα διείσδυε σιωπηλά, κι άρα επιδραστικά;!
Anonimo ha detto…
purity of incision
breaks the voices apart

στοίχος εμπνευσμένος από το "flowers in december" των εξαιρετικών και αισθαντικών Mazzy Star!

Συγχαρητήρια για το κείμενο και την επιλογή του τραγουδιού!
zero ha detto…
Στους ποιητες δεν μπορει να αρνηθει κανεις.
Εχουν την καρτα της monopoly που γραφει "ποιητικη αδεια".
piece de resistance ha detto…
επίσης στους ποιητές οφείλουμε ευχες,περαστικοί να ειναι οι θυμοί και οι κακουχίες
piece de resistance ha detto…
ποστ 2 σημερινο...Σημερα με τη βροχη και το φθινοπωρο θυμηθηκα και εγω ενα βιβλιο για της Μελαγχολια και ως ερασιτεχνης βιβλιοφιλος αλλα ως ερωμενη της μελαγχολιας ποσταρισα λιγα λογάκια για αυτο τον ιδιορυθμο ουγγρο συγγραφεα
Anonimo ha detto…
Αποκωδικοποίηση....; θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου ( ''ποιημάτων'' μου ), κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....